Ritme

Gepubliceerd op 5 mei 2021 om 11:31

Ooit had ik geen ritme. Sterker nog, zo'n 10 jaar lang was het enige ritme wat ik had dat ik de maandag of dinsdag vrij was. Een horeca leven. Laat in de ochtend, laat in de avond. Wanneer de hele wereld vrij was waren wij aan het werk. En andersom. 

Ik moest niet denken aan een 9 tot 5 baan. Altijd precies weten wanneer je zou moeten werken, vreselijk. 

Nou, het tij kan keren. Een werkritme heb ik inmiddels een jaar of 4. En ik vind het heerlijk. Sinds een jaar heeft ook Frank een 'normale' baan. Maandag tot en met vrijdag van 7:30-16:30u. Al veranderde dat vrij snel in een iets minder 'normale' baan toen het van maandag 5u tot donderdag 17u in de kost werd. Niet elke week, om het makkelijk te maken. Maar ook dat went snel en werd het een nieuw ritme. 

Maar dan krijg je die feestdagen. Ik kom zo ongeveer niet meer aan werken toe! Waar 'vroeger' als horecakoppel zonder kinderen voor ons een feestdag synoniem stond aan werken is dat nu wel anders. Koningsdag op dinsdag? Maandag ook vrij. Hemelvaartsdag op donderdag? Doen we de vrijdag er ff achteraan. Heerlijk hoor.

Maar, inmiddels heb ik een extra kalender nodig om uit te vogelen wanneer de kinderen wel en niet naar school/bso/gastouder/vakantieopvang moeten. En begrijp ik echt niet hoe ik ooit, óóit, zonder ritme kon. 

#somszouikeenmoorddoenvoormijnoudeleven #maarmeestalniet #saai #oud #ritme#gezin 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.