Kleuters en kleding

Gepubliceerd op 5 mei 2021 om 11:30

Twee dochters, de oudste is 4,5 ("bijna vijf mam!") en de jongste is net 1. Onze oudste is gek op kleding. Komt daar door mij? Ik weet het niet.

Ja, ik houd van kleding. Zo'n vijf jaar geleden had ik nog 50 paar schoenen in mijn kast. Na een verhuizing en twee zwangerschappen zijn het er iets minder. De meeste hakken heb ik (met pijn in mijn hart) vaarwel gezwaaid. Ik probeer kleding te kopen waarvan ik denk dat ik het langer dan 1 seizoen zal dragen. Dus mijn kast is behoorlijk uitgedunt.

Maar hey, ik heb twee dochters. De oudste staat elke avond voor haar kast om te beslissen wat ze de volgende dag aan wil. En daar horen ook de haarelastiekjes- en knipjes bij. Dat ze binnenkort twee brillen heeft maakt het nog leuker. Dan kan ze de bril bij haar outfit zoeken. Ik koop me dus scheel in kleding voor haar. Ze wordt er zo blij van. En bij alles denk ik: "Myrah kan het ook nog aan."

De jongste heeft, gelukkig, nog geen mening. Die trek ik een fijn pakje aan en klaar. Maar iets in me zegt dat zij het tegenovergestelde van Yinthe wordt.

We hebben inmiddels een zolder vol bakken met kleding. Maat 86-116 om precies te zijn. Voornamelijk roze, tule en glitters. En Myrah wordt, denk ik een "pfff, roooooze? Ik - wil - een - broek" kind.

Dus mijn vooruitzicht? Tegen de tijd dat Myrah een mening krijgt kan ik opnieuw shoppen. Stoere jeans en shirtjes. Of ze wordt toch een echte meisje-meisje en ik ben met 1x winkelen klaar.

De tijd zal het leren.

#hopelijkkaniknogheelveelshoppen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.