Janneke van Zijl, aangenaam.


Woonachtig in Dedemsvaart, met mijn man, twee dochters en een kat. Niet geboren, wel getogen. En voorlopig niet van plan er weg te gaan. Ik ben 30- en een beetje en ik weet nog steeds niet wat ik worden wil.

Na de middelbare school begon ik op het Cibap met een interieur opleiding, die ik niet afmaakte. "Zonde dat ik daar niet mee door ben gegaan" denk ik nog wel eens, als ik weer bezig ben ons huis te stylen en nieuwe dingen te verzinnen. Er volgden verschillende andere opleidingen, waaronder facilitair medewerkster (geen succes) en uiteindelijk belande ik in de horeca. Hier bleef ik ruim 10 jaar hangen, deed verschillende opleidingen in die richting en groeide van medewerkster door tot bedrijfsleidster. Met heel veel plezier heb ik die jaren gewerkt in deze gezellige branche. Toch bleef het knagen, dit was niet wat ik de rest van mijn leven wilde doen. Ik koos er een aantal jaren geleden voor om naast mijn baan een deeltijd hbo-studie Journalistiek te gaan volgen op het Windesheim. Topkeuze, want het schrijven vond ik geweldig. Na een jaar bikkelen had ik 1 studiepunt te weinig om door te gaan naar leerjaar 2. Deze studie naast een 40-urige werkweek werd hem gewoon niet. Maar de liefde voor schrijven bleef.

Uiteindelijk deed ik een opleiding tot management assistent, om een "uitvlucht" te hebben. Dat was een goede zet, want na de geboorte van onze oudste dochter was ik de horeca zat en zocht mijn toevlucht elders. Uiteindelijk belande ik in 2018 als assistent office manager in een een fijn familiebedrijf in de metaalsector. Hier werk ik met heel veel plezier, en zo ben ik toch nog een beetje geworden wat ik misschien wilde worden?

Toch bleef het schrijven een hobby. En zeker na de geboorte van Yinthe werd die hobby steeds meer aanwezig in mijn leven. Via via kreeg ik de mogelijkheid teksten te schrijven in opdracht. Het balletje kwam aan het rollen en Janneke-Schrijft werd geboren. 

U vraagt. Ik schrijf.

Opleidingen

* Management Assistent, MBO 4+ 2011-2012 ROC van Twente, Hengelo 
Diploma behaald

* Journalistiek, HBO 2010-2011 Windesheim, Zwolle

* Bedrijfsleider Fastservice, MBO 4 2008-2009 SVH Vakopleidingen, Almelo 
Diploma behaald

* VMBO Theoretische Leerweg 2002 - 2006 Vechtdal College, Dedemsvaart
Examen gedaan in: Nederlands, Engels, Duits, Geschiedenis, Wiskunde, Economie en Tekenen. Diploma behaald

Werkervaring

* Janneke-Schrijft 06-2019 - heden Eigenaresse.

* Assistent Office Manager, Fox Industries BV 01-2018 - heden 
Inkoop, verkoop, werkvoorbereiding, voorraadbeheer, urenregistratie, administratie, secretariële taken, klantcontact en andere voorkomende werkzaamheden.

* Tekstschrijfster, Stichting Babyspullen 01-11-2020 - heden
Schrijven voor de website, op vrijwillige basis. 
* Commercieel Medewerkster, DGB Energie
 09-2017 - 01-2018 
Klantcontact, verkoop.

* Bedrijfsleidster, Kwalitaria Stadshagen 02-2008 - 09-2017

Inkoop, verkoop, aansturen van het team, ondersteunen van de eigenaren, (personeels)administratie, voorraadbeheer, planning en alle andere werkzaamheden.