Berichtje van Cato

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 17:37

Echt, rustig slapen is er niet meer bij tegenwoordig. Het is midden in de nacht en mijn Langharige Mens komt de overloop op. Het kleine Lawaaierige Mensje maakt weer herrie. Als ze dat doet komt er binnen no time een van de andere mensen aan. Maar als ik lawaai maak? Dan komt er niemand. Of ik krijg moppers. Mooi is dat.

Mijn Langharige Mens neemt het Kleine Lawaaierige mensje mee naar beneden. Ze doet een flesje in het piep-ding en gaat op de bank zitten. Onder een dekentje. Ik wacht nog even tot ze rustig zit een dan begin ik. Eerst maar eens de ballon. Tik. Tik. Tik. Ze kijkt op. Tik. Tik. Tik. "Cato, houd eens op." Ik wacht even. Tiktik. Tiktik. Ze zucht. Nu maar eens wat brokjes eten. Ze smaken lekkerder als ik ze eerst uit mijn bakje tik. Op de grond. Mijn Langharige Mens tilt het Kleine Lawaaierige Mensje op en legt haar op de tafel, op een kussen. Ik ga voor de deur zitten: miauw. Mii-auuuw! "Even wachten Cato." Eigenlijk heb ik helemaal geen zin om naar buiten te gaan. Het waait hard en het is koud. Nee, ik lijk wel gek. Mijn Langharige Mens komt eraan en doet de deur voor me open. Ik beweeg me niet. "Ga dan!" Ik verroer geen vin. Ze zucht, doet de deur dicht een loopt met het Kleine Lawaaierige Mensje naar boven. Als ze bijna boven is ren ik snel de trap op. Echt, die mensen zijn zo sloom. Hoe lang ik ook wacht, ik ben altijd sneller. Ik ga de badkamer in, dat echo't zo lekker. Zeker midden in de nacht. Miauw. Miauw. Mi-auw! "Ssst Cato, ze slaapt net!" Mijn Langharige Mens legt snel het Kleine Lawaaierig Mensje in haar mini mandje. Ze zet de kraan voor me open. Mooi is dat, deze mensen denken dat ik geen water uit een bakje lust. Dat drink ik gewoon niet op. Dus ik krijg altijd stromend water. Is ook veel lekkerder. Ik mag zelfs uit de douche drinken, dan is het nog warm ook.

Ze zet de kraan weer uit en doet ook het licht uit. Ik moet nu snel zijn. Op het moment dat ze de deur naar de grote mand open doet sprint ik snel naar binnen en ga in de donkerste hoek zitten. "Aah nee, Catohooo!" Ik beweeg niet en hoor dat ze onder de dekens kruipt. Ik wacht nog even. Haar ademhaling wordt rustiger, snel spring ik op de dekens en ga tegen haar aan liggen. Ze zucht een keer. Mijn Kortharige Mens draait zich nu ook om en aait over mijn kop. "Hee boevenkop, was je ook weer hier?" Missie volbracht. Lekker in de grote warme mand. Slaap lekker!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.