Het is een fase, x 10.000

Gepubliceerd op 1 december 2019 om 17:46

Echt, ik kan zo strontchagrijnig worden van een slecht etende peuter. Vre-se-lijk. Als baby at ze alles. ALLES. Tonijn, linzen, spinazie. Zelfs biefstuk vrat ze op haar tweede kerst. En nu? Grrrr. Ik mag misschien niet eens klagen hoor; ze eet wortels, dopperwten, sperzie- en snijboontjes. Als ze in een toegeeflijke bui is ook witof, bloemkool en spinazie. Aardappels, pasta (ook de gevulde varianten) en bami eet ze ook. Alles met een p gaat erin als zoete koek en tomatensoep is favoriet. Eieren vindt ze heerlijk, vlees en brood ook. Maar dan nog.

Ik had me zó voorgenomen om mijn eten niet aan te passen op haar. En toch zit ik wekelijks aan de doppers, boontjes of lasagne. Als ik kip tandori, nasi, wraps, buritos, taco's of iets dergelijks maak weet ik dat het gezeik wordt. Een lekker visje bakken hoef ik ook niet te proberen wil ik het gezellig houden. En een ovenschotel met aardappelpurree weigert ze ook. Heel irritant vind ik dat. Want hoe hard ik vantevoren ook heb gezegd dat ze maar 'eet wat de pot schaft' des te vaker betrap ik me erop dat ik iets maak waarvan ik weet (of denk) dat ze het eet. Ik heb simpelweg meestal geen zin in drama's en gejank, ook omdat ik 5 van de 7 dagen alleen met haar aan tafel zit.

Wat ik nog irritanter vind ik dat ze niet eet waarvan ik weet dat ze het lust. Dat ik aardappels bak, met boontjes en een slavink en dat mevrouw na 3 happen haar bord aan de kant schuift. Dan zeg ik weer tegen mezelf dat ik NOOOOOIT meer rekening met haar ga houden. En volgende week zit ik toch weer aan de sperziebonen.
Vandaag weer zo'n dag, alleen ligt mevrouw nu knockout op de bank, dus zal het drama deze keer wel weer te maken hebben gehad met zere oren. Het is een fase, het is een faaaaase.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.